• Disszugáz (Acetilén) 6 Kg

Acetilén

acetilenAz acetilén színtelen, tiszta állapotban enyhén éterszagú, a levegőnél könnyebb, nagy reakcióképességű, szintetikus gáz. Technikai tisztaságban fokhagymára emlékeztető, kellemetlen szaga van. Oldható alkoholban, éterben, acetonban, benzolban, kevéssé oldódik vízben. Rendkívül gyúlékony, robbanásveszélyes anyag. Rendszerint nyomás alatt oldott állapotban szállítják (acetonban oldva: disszugáz, az elnevezés a francia dissous = oldott szóból származik). Levegővel keveredve robbanóelegyet képez. Nagy hőmérsékleten és/vagy nyomáson, illetve katalizátor jelenlétében hevesen felbomlik. Tűzveszélyes anyagokkal hevesen reagálhat. Tartósan belélegezve narkotikus hatással bír.

Az acetilént hagyományosan a kalciumkarbid és víz reakciója során állítják elő. A Messer ennek ellenére túlnyomórészt olyan acetilént szállít Európa szerte, amit petrolkémiai eljárások útján állítanak elő. Más, a Messer által szállított éghető gázok is petrolkémiai melléktermékek.

 

Felhasználási területek

Nagyon sokféleképpen felhasználható, mindenek előtt az autogéntechnika számos területén. Mindegy, hogy hegesztésről, vágásról, lángtisztításról, lángszórásról vagy lángpolírozásról van szó, mindig az acetilén a helyes választás. Ennek ellenére olyan különleges célokra, mint például az autogén vágás, a Messer más égőgázokat is kínál, így például a Grieson®-t, amelyek az ellátás (tárolás és szállítás) szempontjából előnyösebbek.

Palackok jelölése

Beütés:       Disszugáz, ill. acetilén

Szín:          sárga, gesztenyebarna gallérral

BIZTONSÁGI ADATLAP LETÖLTÉSE

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
    Rossz           Jó

Disszugáz (Acetilén) 6 Kg

  • Cikkszám: DIS-6
  • Készlet információ: Készleten